Save the date: 27 oktober: Aandachtslezing Leugen & Waarheid door Bas Heijne

Op donderdag 27 oktober spreekt schrijver Bas Heijne in debatcentrum Arminius over 'Leugen en Waarheid'. Bas Heijne gaat in deze lezing op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Hij sprak met denkers en wetenschappers (onder anderen Peter Pomerantsev, Angela Saini, Elaine Pagels, Martin Hägglund en Géraldine Schwarz) over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. De avond start om 20:00 uur. 

Waarom groeit het wantrouwen jegens de wetenschap? Waarom trekken mensen zich steeds minder aan van feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden, in de politiek en in ons eigen leven? Waarom kost het zo veel moeite de zwarte bladzijden van onze geschiedenis onder ogen te zien? Waarom verdwijnt religie niet? Waarom is racisme zo hardnekkig? Hoe komt het dat de mens zowel goedmoedig is als uitermate gewelddadig? Bas Heijne gaat in deze lezing op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Hij sprak met denkers en wetenschappers (onder anderen Peter Pomerantsev, Angela Saini, Elaine Pagels, Martin Hägglund en Géraldine Schwarz) over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. Samen vormen deze gesprekken een diepgravend portret van onze verwarrende tijd. Waarbij ook u zelf aan het denken wordt gezet.

Meer informatie volgt. 

Schrijf u zich hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdig een kortingscode voor tickets!

Over de Aandachtslezing
Luistergoud, Stichting Mara, Samen010 en Arminius organiseren jaarlijks de Aandachtslezing. Experts verkennen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken de maatschappij op hun samenhang en betekenis. Waar, wanneer, waarvoor en bij wie heeft welke aandacht betekenis en waar wordt het gemis eraan nu juist zichtbaar? Voorafgaand aan de lezing wordt weer de Aandachtsaward uitgereikt, voor mensen die zich met aandacht inzetten voor de samenleving. Tot 15 augustus kunt u hier het project van uw keuze voordragen.