Workshop Persoonsgericht luisteren

Dinsdag 6 september 13:30 - Online

Hoe luister je echt naar mensen, zonder direct een advies te (willen) geven? 

Als iemand jou over een probleem vertelt, weet jij dan ook vaak wat de oplossing voor dat probleem is? En vind je het dan misschien ook wel eens lastig wanneer de ander niet meteen openstaat om jouw oplossing te omarmen?  Of andersom. Wat gebeurt er met jou als een ander meteen een advies aandraagt als je iets vertelt: “Je moet gewoon…!” of “Als ik jou was zou ik …”

In deze workshop leren we luisteren naar de persoon én niet naar het probleem. We leren om op onze handen te zitten en op onze tong te bijten op het moment dat de oplossing van het vertelde probleem bij ons opkomt. We besteden aandacht aan het vragen naar de behoefte van de ander en wat de anderj van jou verwacht, zodat we daarop kunnen afstemmen.

Aan de orde komen:
- Het karakter van relationele en van taakgerichte gespreksvoering;
- Onderhouden van de relatie als basisvoorwaarde voor een oplossing;
- Variëren van afstand en nabijheid;
- Doorvragen met focus.

Iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving, kan zich inschrijven voor deze online, gratis workshop. Er is plaats voor maximaal 10
mensen in de groep, bij een minimum van 
8 deelnemers gaat de workshop door.  Meld u zich aan via het onderstaande inschrijfformulier. Drie dagen voor de workshop plaatsvindt, krijgt u de inloggegevens per mail toegestuurd.

Dinsdagmiddag 6 september 2022
13:30-16:00 uur. Inlog vanaf 13.15 uur.
Trainer: Jolanda Padding

Naar inschrijfformulier Open Workshops

Wilt u namens uw vrijwilligersorganisatie deze
gratis workshop op maat bij u op locatie (of via zoom) boeken? Lees hier meer.